Денталните лекари от медицинския център с осведомителна кампания относно ползите

...
 Денталните лекари от медицинския център с осведомителна кампания относно ползите
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи и подаръци от Медико-дентален център Medicare по случай Световния ден на оралното здраве

 

Денталните лекари от медицинския център с информационна акция по отношение на изгодите от положителната профилактика и изрядната джука хигиена.

Медико-дентален център със специфична акция по случай Световния ден на оралното здраве във Варна. Екипът на клиниката инициира игра в обществените мрежи, в която ще подари пет профилактични дентални прегледа и една звукова четка за зъби последно потомство. Може да се включите в играта на тяхната

Световният ден на оралното здраве се отбелязва всяка година на 20-ти март и цели да понижи следствията от оралните болести, които засягат човеци, здравни системи и стопански системи на всички места по света. Световният ден на оралното здраве е разгласен за първи път през 2007 година и в началото се чества на 12 септември – рождената дата на създателя на Световната дентална организация (FDI) доктор Чарлс Годон. През 2013 година датата се трансформира на 20 март, с цел да се избегне спор със Световния дентален конгрес на FDI, който се организира през септември.. Новата дата символизира „ светата троица “ на оралната грижа, изразена в следните факти; Възрастните би трябвало да имат общо 20 естествени зъба в края на живота си, с цел да бъдат считани за здрави; Децата би трябвало да имат 20 млечни зъба; Здравите възрастни би трябвало да имат общо 32 зъба и 0 кариеса; Цифровият израз на това може да бъде показан като 3/20, затова 20 март.

„ Световната пандемия изложи на огромен риск нас, денталните лекари, само че по-лошото е, че понижи честотата на профилактичните прегледи, защото хората заобикалят да излизат от у дома без сериозна причина. Можем да кажем, че скоро ще стартираме да виждаме последствията от тази нова действителност. Именно по тази причина, тази година Световният ден на оралното здраве е още по-голям за нас и желаеме да мотивираме най-малко 5 варненци да извършат своя профилактичен обзор, а за какво не и да зарадваме един от тях с прелестна четка за зъби, с която в домашни условия да поддържа безупречната си орална хигиена. Не би трябвало да забравяме, че здравите зъби са здраве за цялото тяло и за душeвността. “ – сподели доктор Чоканов, част от екипа на Medicare.

Правилното миене на зъбите и постоянните профилактични прегледи остават базовите действия, с коитo можете да запазите здравето на устната си празнина. Целта на международната акция е точно повишение на осведомеността на хората и предотвратяването на орални болести, които засягат близо 3,5 милиарда души по целия свят.

* обява

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР